Utgreiing før tilvising av pasient med problemstilling ADD/ADHD

For å få ei mest mogleg smidig utgreiing, er det viktig at følgjande er avklart av primærlegen, før tilvising til poliklinisk behandling ved DPS dag:

• Klinisk somatisk undersøking, inkl. blodtrykk og orienterande nevrologisk undersøking.
  • EKG
  • Blodprøvar:
    • Hb
    • leukocyttar med maskinell diff.
    • kreatinin
    • ASAT
    • ALAT
    • GT
    • ALP
    • LD
    • FT4
    • TSH

Diagnosen er avhenging av at symptom debuterte før 7 års alder. Dessverre er det av og til vanskeleg å få gode komparentopplysningar om dette frå foreldra. I så fall kan primærlegen ha god kunnskap om ressurspersonar som kjenner pasienten frå tidlege barneår – til dømes barnehagepersonell, lærarar i barneskulen osv. Hvis primærlegen kan skaffe slike, er det svært verdfullt.

Utprøving av sentralstimulerande midlar krev tre månedar utan rus.

Fann du det du leita etter?